Skip to main content

Projekt Euler

Obrázok používateľa Hefto99
Kategórie:

Máte radi matematiku i programovanie? Radi trápite svoje mozgové závity riešením zložitých úloh?
 

Potom by vás mohol zaujať Projekt Euler, ktorý poskytuje zaujímavú platformu pre zvedavú myseľ, túžiacu sa ponoriť do pre ňu doposiaľ nepoznaných oblastí matematiky a zabaviť sa pri učení sa nových matematických konceptov.
 

Projekt obsahuje množstvo zaujímavých problémov, ktorých riešenie vyžaduje viac, ako len vedomosti z matematiky. Hoci matematika vám často pomôže nájsť vhodné a elegantné riešenie, mnoho úloh vyžaduje použitie počítača a vhodného výpočtového algoritmu.
 

Úlohy sú zoradené podľa obtiažnosti. Ich riešenie vám častokrát odkryje nové oblasti matematiky, ktoré vám pomôžu rozlúsknuť iné, dovtedy neriešiteľné matematické problémy.
 

Registrácia na projektovej stránke nie je povinná a zadania úloh sú prístupné pre všetkých, avšak vytvorenie konta vám umožňí prístup k prehľadným informáciám o vašom postupe, štatistikám a oceneniam. Registrovaným používateľom sa po vyriešení konkrétneho zadania otvorí prístup k príslušnému vláknu vo fóre, kde môžu s ostatnými úspešnými riešiteľmi diskutovať o svojich riešeniach, metódach a skúsenostiach.

Takže, užite si veľa zábavy s matematikou a programovaním

No votes yet